Εξετάζονται μέτρα στα σχολεία λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού και ιώσεων;

0
13

Σε έξαρση είναι κορωνοϊός και ιώσεις με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να σκέφτονται το αν θα ληφθούν μέτρα στα σχολεία με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί σχετικά με τη λήψη μέτρων, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής που αποσκοπούν στην ατομική προστασία αρχικά, και στη συνέχεια, στην προστασία του συνόλου.

Σχολεία: Τι απαντά η υφυπουργός Παιδείας για το ενδεχόμενο μέτρων λόγω κορωνοϊού και ιώσεων

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, πρόσθετης λήψης μέτρων στα σχολεία λόγω της τριδημίας», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της ΕΡΤ.

Η ίδια σημείωσε σχετικά, ακόμα: «Η πανδημία έχει δημιουργήσει μια ανασφάλεια και αγωνία στους γονείς. Παγίως και σταθερά το Υπουργείο μας στα θέματα αυτά που αφορούν στην υγεία των παιδιών μας, συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των ειδικών. Εάν λοιπόν το υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή υποδείξουν μέτρα, εμείς αντίστοιχα παίρνουμε τις αποφάσεις οι οποίες επιβάλλονται. Αυτό κάναμε κατά την πανδημία και το κάναμε με επιτυχία και με υγειονομική ασφάλεια.

Επέστρεψαν τα παιδιά στις σχολικές τάξεις. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Πρέπει να ξέρουν οι γονείς και να το επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι ο αριθμός των απουσιών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που υπάρχει σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους. Ούτε υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, πρόσθετης λήψης μέτρων.

Δεν το εξετάζουν οι ειδικοί, δεν το εξετάζουμε και εμείς. Τα μέτρα της καθημερινής καθαριότητος, της ατομικής καθαριότητας, του εξαερισμού, των αιθουσών είναι κτήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το παραλείπουν εφεξής.

Η δική μας η φροντίδα ως υπουργείο είναι να είναι ασφαλής η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Διαβάστε ακόμη:

Κλουκίνας – Λάππας: Οι ίντριγκες βασικών μετόχων και οι… προξενητές που «μύρισαν αίμα»
Μετρό Θεσσαλονίκης: 110 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις στον ανάδοχο μέχρι τώρα!
«Σφάζονται» στον ΣΥΡΙΖΑ για τους δημάρχους – Μεγάλη κόντρα και στον Δυτικό τομέα
Μαθήματα σύγχρονης πολιτικής πρακτικής από το ΚΚΕ

Πηγή: radar.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here