Βόλος: Ανήλικη περιγράφει φρικτά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που βίωσε

0
21

Μια ανήλικη μαθήτρια ηλικίας περίπου 10-12 ετών, από τη Συρία, μοιράστηκε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που βίωνε στο σπίτι. Η ανήλικη απευθύνθηκε πρόσφατα στη διεύθυνση του σχολείου της και ζήτησε να μιλήσει σε κοινωνική λειτουργό.

«Φαινόταν εμφανώς αναστατωμένη και πολύ φοβισμένη», δήλωσαν από το σχολείο της μικρής.

Το κοριτσάκι, το οποίο είναι ηλικίας ανέφερε ότι ο πατέρας της στο σπίτι ασκεί σωματική και λεκτική βία στη μητέρα της και στα άλλα παιδιά της οικογένειας. Είπε μάλιστα ότι η άσκηση βίας είναι συστηματική και παράλληλα ο πατέρας της τους απειλεί ότι θα φύγει από το σπίτι.

«Μας λέει συνεχώς ότι θα πάει στη Γερμανία με τη μεγάλη αδερφή και εμένα και τη μητέρα μου θα μας στείλει πίσω στη Συρία», ανέφερε.

Μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκαν άμεσα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και η Εισαγγελία Βόλου. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε να διενεργηθεί άμεσα προκαταρκτική εξέταση. Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πράγματι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, όπως σωματικές βλάβες και απειλές, και αν διαπιστωθούν, ο υπαίτιος να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here