Επιστροφή σε μαύρες εποχές με βάρδια πρωί – απόγευμα για το 1ο & 2ο Λύκειο Πετρούπολης

0
1556

Μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου, και αφού οι αρμόδιοι φορείς καθυστέρησαν σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα να κινητοποιηθούν, το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισαν τη συστέγαση του 1ου και 2ου Λυκείου Πετρούπολης.

Η συστέγαση θα είναι προσωρινή μέχρι να επισκευαστούν οι ζημιές, ωστόσο βάσει της εμπειρίας, μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 2 ή περισσότερα χρόνια.

Δημοτικές παρατάξεις αλλά και μαζικοί φορείς αντέδρασαν έντονα από την πρώτη στιγμή.

Η Ένωση Γονέων Πετρούπολης καλεί τους συλλόγους γονέων την ημέρα του αγιασμού σε αποκλεισμό των σχολείων.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ζητά τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου από τον Δήμαρχο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών και δέσμευση όλων των αρμόδιων φορέων ότι όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πρωινή βάρδια.

Η Παράταξη Πετρούπολη Μαζί και ο επικεφαλής Θοδωρής Λάππας ζητούν από το “το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα της πόλης μας σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια πιο λειτουργική λύση

Την ίδια ώρα, ζημιές έχει υποστεί και το ΕΠΑΛ Πετρούπολης πολλά από τα εργαστήρια του οποίου θα μεταφερθούν για κάποιο διάστημα στο ΕΠΑΛ Ιλίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης Μάνος Συλλιγνάκης σε σχόλιο σε ανάρτηση στο facebook δήλωσε ότι Υπευθυνοι για την αποφαση είναι η δευτεροβάθμια και το υπουργείο. Δυστυχώς η υπευθυνη υπηρεσία σχολικών κτιρίων (πρωην ΟΣΚ, ΚΤΥΠ) το έκρινε ακαταλληλο. Γινεται αναζητηση λύσης, με πιο πιθανή την ένωση (σε πρωινή βάρδια) των δυο λυκείων λογω περισσοτερων δραστηριοτήτων και απογευματος του γυμνασίου. Ολα αυτα φυσικά, με την προσπάθεια αμεσης αποκατάστασης του κτιρίου και ευρυθμης λειτουργίας ξανα του σχολείου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here