”Αρνητικοί Συσχετισμοί”: Παρουσίαση του λευκώματος του Πάνου Ζάχαρη στην Πετρούπολη

0
1051

Σκίτσα εφημερίδας, εφήμερα, φτιαγμένα απ’ τα μολύβια και τα πενάκια του γελοιογράφου Πάνου Ζάχαρη, καταδικασμένα να ζήσουν όσο κρατά μια γρήγορη ματιά: μισό λεπτό…

«Πειραγμένες» στιγμές, εικονογραφημένες σκέψεις για τα γεγονότα της περιόδου 2013-2016. Χρωματιστές κραυγές και ψίθυροι για το θανατηφόρο δάγκωμα του φιδιού στο Κερατσίνι, το Πρωτογενές Πλεόνασμα γαλαζοπράσινου κυνισμού, την Ελπίδα που κάπου κόλλησε στην κίνηση. Για τα χαχανάκια Βρυξελλών και της πατρίδας μας, της Ευρώπης, τη σημαία που λασπώθηκε στην Ειδομένη. Σκίτσα που κρίνουν γιατί θέλουν να κριθούν.

Το λεύκωμα Αρνητικοί Συσχετισμοί περιλαμβάνει λίγες, επιλεγμένες γελοιογραφίες από όσες δημιουργήθηκαν την περίοδο 2013-2016 για την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ και το ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως.

Ο Πάνος Ζάχαρης γεννήθηκε το 1982 κάτι που υπήρξε αναµφισβήτητα Αλλαγή σε σχέση µε πριν που δεν είχε γεννηθεί. Μεγαλώνοντας είδε σκύλους δεµένους µε λουκάνικα, ανθισµένα λεφτόδεντρα και έναν τυροπιτά να µην κόβει απόδειξη. ∆εν αντέδρασε. Όσο σπούδαζε στο άντρο ανοµίας του Ιστορικού Αρχαιολογικού, ανέχτηκε την ιδεολογική ηγεµονία της Αριστεράς βάζοντας κι εκείνος το λιθαράκι του σε µια πόρτα κοσµήτορα. Παράλληλα, όντας θολοκουλτουριάρης  σπούδασε στη Σχολή Σκίτσου του Σπύρου Ορνεράκη. Ζει πάνω από τις δυνάµεις του κάνοντας ακραία, διχαστικά σκίτσα, κόµιξ και φωτοµοντάζ.

Περισσότερα για το βιβλίο του Πάνου Ζάχαρη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Πετρούπολη, την Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίο Διάκου)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here