Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα

0
26

Ομιλία σε κομματική εκδήλωση στην Βέροια εκφώνησε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης εκκινώντας από την Ημαθία την καμπάνια αυτο-οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στα θέματα ακρίβειας ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την απροθυμία της Κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας μεταθέτοντας όλο το βάρος στις πλάτες των πολιτών .

«Οι μεγάλες εταιρείες σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία εμφανίζουν ζημίες. Με ένα μαγικό τρόπο στην Ελλάδα εμφανίζουν φαραωνικά κέρδη, γιατί δεν κάναμε τίποτα για να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη τους. Ο κ. Μητσοτάκης πετά την μπάλα στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας την επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή. Γιατί δεν βάζουμε πλαφόν στην λιανική για να υπάρχει επιμερισμός του κόστους αυτής της περιπέτειας σε όλους και όχι μόνο στους πολίτες; Γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «η χώρα μας πρέπει να είναι ακλόνητα στην όχθη του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, όποιος και αν το καταπατά είτε Ρώσος είτε Αμερικάνος».

«Όραμα μου είναι να γίνει η δημοκρατική παράταξη η ασπίδα του ελληνικού λαού και των μη προνομιούχων» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι η αυτό-οργάνωση στοχεύει να ξαναριζώσει το Κίνημα στην ελληνική κοινωνία. «Δεν είναι η προσπάθεια ενός κόμματος να ανεβάσει τα ποσοστά του, αλλά είναι μια εθνική ανάγκη οι δυνάμεις της προόδου, οι δυνάμεις του ρεαλισμού, οι πατριωτικές δυνάμεις που θέλουν την κοινωνία όρθια, χωρίς ανισότητες, με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, να ξαναγίνουν η ισχυρότερη παράταξη της χώρας» ανέφερε.

«Να ξανακάνουμε την δημοκρατική παράταξη, την παράταξη που θα αγκαλιάσει πλειοψηφικά τον ελληνικό λαό. Να ξαναποκτήσει η Δεξιά έναν πραγματικό πολιτικό αντίπαλο. Σήμερα τι καλύτερο για τον κ. Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Τσίπρας, μια αντιπολίτευση χωρίς περιεχόμενο. Εμείς θέλουμε και πρόοδο και περιεχόμενο και σχέδιο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here