Διευκρινίσεις σχετικά με τη μη διεξαγωγή του DEBATE των υποψηφίων δημάρχων

0
889
Πετρούπολη

Το west-athens.gr πήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και διεξαγωγής δημοσίου διαλόγου για τις 16 Μαΐου 2019 των υποψηφίων δημάρχων Πετρούπολης σε ζωντανή μετάδοση με σκοπό να εκφράσουν τις θέσεις τους για το Δήμο και το πολιτικό πρόγραμμα των συνδυασμών τους.

Ως εκ τούτου, στις 8 Μαΐου 2019, απευθύναμε κάλεσμα και στους 9 υποψήφιους δημάρχους Πετρούπολης, να λάβουν μέρος στο debate, το οποίο θα μεταδίδαμε ζωντανά, μέσω live streaming στους πολίτες της Πετρούπολης. Το κάλεσμα έγινε μέσω e-mail αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία, όπου και καταγράφηκε η θετική διάθεση και των 9 υποψήφιων δημάρχων να συμμετάσχουν.

Τη διαδικασία θα συντόνιζε ο κ. Ορέστης Βέλμαχος, δημοσιογράφος του thepressproject.gr

Μετά την καθολική αποδοχή των υποψηφίων στο κάλεσμα, η ομάδα του west-athens.gr απέστειλε εγγράφως σε όλους με σαφήνεια τους όρους της διαδικασίας διεξαγωγής του διαλόγου:

«Σε συνέχεια της θετικής διάθεσης σας στην πρόσκληση του west-athens.gr για την συμμετοχή σας σε δημόσιο διάλογο, ενόψει των δημοτικών εκλογών, σας αποστέλλουμε λεπτομέρειες επί της διαδικασίας.

Το debate θα διεξαχθεί  την  Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης και θα προβληθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα west-athens.gr.

Οι ερωτήσεις που θα τεθούν σε κάθε υποψήφιο θα είναι 4 επί των θεμάτων: Περιβάλλον, Κοινωνική Πολιτική- Παιδεία- Υγεία, Διοίκηση- Οικονομική Πολιτική και Διαχείριση Δήμου- Κατάσταση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ποιότητα Ζωής- Ελεύθεροι Χώροι.

Η διάρκεια της κάθε απάντησης των υποψηφίων επί των ερωτήσεων ορίζεται αυστηρά στο 1,5 λεπτό. Με την ολοκλήρωση του κύκλου ερωτήσεων, ο κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεση του 1 λεπτό να μεταφέρει το δικό του μήνυμα στους δημότες της Πετρούπολης.

Τέλος, παρότι η διαδικασία θα είναι κλειστή,  έχετε την δυνατότητα να προσκαλέσετε έως 5 άτομα του περιβάλλοντος σας.»

Ενώ βρισκόμασταν σε διαδικασίες προετοιμασίας του DEBATE, την Τετάρτη 15 Μαΐου ο κ. Βλάχος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Κλήθηκα να συμμετάσχω σε συζήτηση (debate) μεταξύ των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές, Δήλωσα κατ αρχήν ΝΑΙ. Μετά όμως την εύλογη άρνηση συμμετοχής του νυν Δημάρχου (ασαφείς όροι συζήτησης) αλλά και άλλων υποψηφίων, δεν έχει νόημα η συμμετοχή μου.»

Ενώ ακολούθως μας κάλεσε τηλεφωνικά για να μας αναφερει ότι τελικά δεν θα δώσει το παρών στο DEBATE.

Τις επόμενες ώρες επικοινωνήσαμε εκ νέου με τους υπόλοιπους 8 υποψήφιους. Καταγράφτηκε μια δυσκολία στην επικοινωνία με τον κ. Ταλιούρα και τον κ. Σκαλιστήρα Μετά από συνεχή τηλεφωνήματά μας, την Πέμπτη 16 Μαΐου, λίγες ώρες πριν το DEBATE, επιτέλους επικοινωνήσαμε  με τον κ. Σκαλιστήρα ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν θα παραστεί τελικά στο DEBATE αλλά και με τον κ. Ταλιούρα ο οποίος δήλωσε προβληματισμένος μεν, αλλά ότι τελικά θα έρθει στο DEBATE.

Καταγράφτηκε επίσης μια προσπάθεια από τον κ. Βλάχο – ενώ δεν είχε εκφράσει καμία διαφωνία με τους όρους διεξαγωγής του debate, κατόπιν εορτής, να διασπείρει φήμες περί μη ίσων όρων, περί μη τήρησης του fair play, περί διαδικασίας παρωδίας κλπ.

Επειδή σκοπός μας είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών του δήμου και εκτιμούμε πως η λογική «ήθελα να πάω, αλλά αφού δεν θα πας εσύ δεν θα πάω – κι εγώ ήθελα πάρα πολύ να πάω, αλλά αφού δεν θα πας εσύ ούτε κι εγώ θα πάω» δεν συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, ζητάμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Ποιοι είναι οι ασαφείς όροι συζήτησης κ. Βλάχο (δήλωσή σας στο facebook στις 15 Μαΐου) όταν από τις 10 Μαΐου έχετε ενημερωθεί αναλυτικά για αυτούς τους όρους (4 θεματικές, απαντήσεις από 1,5 λεπτό ο κάθε υποψήφιος, 5 προσκλήσεις ο κάθε υποψήφιος) έχοντας συμφωνήσει με τους όρους αυτούς;
  2. Ποια είναι η μη τήρηση του fair play κ. Βλάχο (δήλωσή σας στο facebookστις 15 Μαΐου); Τέτοια τεχνάσματα είναι αστεία για να πάιξετε με την αξιοπιστία του west-athens.gr.
  3. Γιατί κ. Σκαλιστήρα σας ψάχναμε και σε συνεχείς τηλεφωνικές μας κλήσεις η απάντηση ήταν «δεν μπορώ τώρα, καλέστε με αργότερα»;
  4. Γιατί κ. Ταλιούρα σας ψάχναμε (πιο εύκολα θα βρίσκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και τελικά όταν σας βρήκαμε την Πέμπτη το μεσημέρι (λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του debate) μας απαντήσατε ότι θα έρθετε, ενώ δεν ήρθατε και δεν μπήκατε καν στον κόπο ακόμα και σήμερα (Παρασκευή 16 Μαΐου) να μας εξηγήσετε γιατί δεν ήρθατε;
  5. Γιατί κ. Ταλιούρα ενώ ισχυρίζεστε ότι ήσασταν ο 1οςπου είχατε καλέσει όλους τους υποψήφιους δημάρχους σε δημόσιο διάλογο, τελικά ήσασταν απών, ενώ είχατε δηλώσει ό,τι θα είστε εκεί στις 7.20μμ;
  6. Γιατί κ. Βλάχο, κ Σκαλιστήρα και κ. Ταλιούρα ενώ συμφωνήσατε με τους όρους διεξαγωγής του debate, δεν θέσατε καμιά διαφωνία επί αυτών των όρων ούτε γραπτώς ούτε τηλεφωνικώς, δηλώσατε ότι θα έρθετε αλλά τελικά την τελευταία στιγμή αποφασίσατε τελικά να μην έρθετε;
  7. Γιατί αγαπητοί κύριοι, παίξατε την κολοκυθιά μεταξύ σας, «ήθελα να έρθω αλλά αφού δεν θα έρθουν οι άλλοι, τελικά δεν θα έρθω».
  8. Γιατί δεν ήσασταν από την αρχή καθαροί στο ότι δεν θα έρθετε;

Η ουσία είναι μία. 6 υποψήφιοι δήμαρχοι βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο για τη διεξαγωγή του δημοσίου διαλόγου. 3 υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν απόντες. Θα απαντήσουν για ποιούς λόγους δεν παραβρέθηκαν σε ένα δημόσιο διάλογο μπροστά στους πολίτες της Πετρούπολης; Φοβήθηκαν; Κι αν ναι, τι ακριβως φοβήθηκαν;

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 6 υποψήφιους δημάρχους, τον κ. Λάππα, τον κ. Μπουσούνη, τον κ. Σακούτη, τον κ. Σαμοθρακίτη, τον κ. Σίμο και τον κ. Συλλιγνάκη που έδωσαν το παρόν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πετρούπολης για  τη διεξαγωγή του δημοσίου διαλόγου και να τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Επίσης, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από το κοινό μας/ πολίτες της Πετρούπολης οι οποίοι ανέμεναν να διεξαχθεί ένας πολύτιμος διάλογος για την Πετρούπολη.

Το ύφος χιλίων καρδιναλίων, η διασπορά ανυπόστατων φημών και το υπέρ-εγώ ορισμένων ανθρώπων που θέλουν να διοικήσουν το Δήμο, μόνο σεβασμό δεν επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες των οποίων διεκδικούν την ψήφο.

Περιμένουμε απαντήσεις. Όχι εμείς. Οι πολίτες της Πετρούπολης. Απαντήσεις καθαρές και σαφείς.

Οι 6 υποψήφιοι δήμαρχοι που παραβρέθηκαν τελικά στο DEBATE, έκαναν μια μικρή δήλωση ο καθένας σχετικά με την ακύρωσή του.

Δείτε τι δήλωσαν στο παρακάτω βίντεο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here