Έρχονται τα πρόστιμα για 150.000 επαγγελματίες που έχουν τις ταμειακές τους… offline

0
19

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι σε σύνολο 500.000 επιχειρήσεων που έχουν δηλώσει λειτουργία ταμειακής μηχανής, ποσοστό 30% εξακολουθεί να μην έχει συνδέσει την ταμειακή με το Taxis.

Προκειμένου να κλείσει και αυτός ο κύκλος, το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει στο επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επιβολή προστίμων σε όσους αφήσουν την ταμειακή τους… offline.

Η διασύνδεση των ταμειακών με το Taxis -όπως επίσης και των POS με το Taxis που επίσης έχει δρομολογηθεί, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει ο «κύκλος της απόδειξης».

Από τη στιγμή που ο καταναλωτής μπαίνει πλέον στο παιχνίδι του ελέγχου σκανάροντας με το κινητό του την απόδειξη -η εφαρμογή appodixi αναμένεται να ανέβει σε λίγες ημέρες- θα πρέπει και οι ταμειακές μηχανές να είναι συνδεδεμένες ώστε να μπορούν να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι. Μάλιστα, οι έλεγχοι που θα κάνουν οι καταναλωτές με το appodixi θα βοηθήσουν στο να εντοπιστούν και οι μη συνδεδεμένες μηχανές και όχι μόνο οι «πειραγμένες».

Πρώτο βήμα λοιπόν η νομοθέτηση των προστίμων για τις offline ταμειακές. Δεύτερο βήμα η υποχρεωτική σύνδεση των POS με τις ταμειακές ώστε να μην υπάρχει πληρωμή που θα γίνεται με κάρτα που να μην καταγράφεται στην ταμειακή άρα και στο Taxis. Αυτό προγραμματίζεται να γίνει επίσης εντός του 2023.

Όσο για τη νομοθέτηση των προστίμων για το My data αναμένεται να έρθει και αυτή μέχρι το τέλος του χρόνου για να κλείσει ουσιαστικά ο «κύκλος της απόδειξης». Τι μένει; Και ένα νέο έξυπνο νομοθετικό πλαίσιο που επίσης είναι στο τραπέζι, να αποκτήσουν μεγαλύτερο νόημα οι ποινές που επιβάλλονται σε περίπτωση εντοπισμού της φοροδιαφυγής.

Είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές της χώρας το κόλπο με τους… μπροστινούς ή αυτό με τις επιχειρήσεις «οχήματα» που φορτώνονται τα πρόστιμα χωρίς τελικά να εισπράττονται ποτέ.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Νέο μοντέλο – «σοκ και δέος» – για τους λογαριασμούς | Πληρώστε και ξεχάστε τις επιδοτήσεις!
Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ: Τα συλλυπητήρια πολιτικών από όλο τον κόσμο
Κορωνοϊός: Πόσα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα στο καλοκαίρι
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ο Υπουργός Άμυνας… συμβουλεύει τον Κλοπ για να «αναστήσει» τη Λίβερπουλ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here