Έλον Μασκ: Τα παζάρια για την εξαγορά του Twitter και η προειδοποίηση για «ναυάγιο»

0
18

Δεν έχουν τέλος τα… παζάρια του Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter, με τον μεγιστάνα της Tesla να προειδοποιεί ότι η εξαγορά δεν μπορεί να γίνει χωρίς εγγυήσεις ότι οι πλαστοί λογαριασμοί αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 5%.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς της Twitter, ενδεχομένως θα ήταν πιο κατάλληλη.

Η προειδοποίηση για «ναυάγιο» της εξαγοράς

Ο ιδιοκτήτης της Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξαγορά του Twitter δεν θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών της πλατφόρμας είναι πλαστοί.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο Μασκ, που έχει 94 εκατομμύρια followers.

«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

«Παζάρια» με το τίμημα εξαγοράς

Mία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς της Twitter ενδεχομένως θα ήταν πιο κατάλληλη, άφησε να εννοηθεί χθες ο Μασκ, καθώς ο ίδιος και ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Παράγκ Αγκραβάλ, διαφωνούσαν χθες, Δευτέρα, για τις εκτιμήσεις της Twitter σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών χρηστών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μία πηγή που παρακολούθησε μία ιδιωτική διάσκεψη στην οποία ήταν ομιλητής ο Μασκ.

Η τιμή των μετοχών της Twitter διεύρυνε τις απώλειες της αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από τα σχόλια του Μασκ, τα οποία έγιναν σε μία διάσκεψη στο Μαϊάμι, στην οποία δεν είχαν πρόσβαση τα ΜΜΕ.

Στο 20%-25% οι ψεύτικοι λογαριασμοί

Λίγο μετά τις αναρτήσεις του στο Twitter, ο Musk δήλωσε στη διάσκεψη στο Μαϊάμι, ότι υποπτεύεται πως οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί χρηστών αποτελούν ποσοστό 20% ή 25% των ενεργών χρηστών, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις που έκαναν μερικοί από τους παρευρισκόμενους στην ίδια διάσκεψη.

Ο Musk έχει δεσμευτεί για αλλαγές στις πρακτικές διαχείρισης του περιεχομένου στο Twitter, ενώ είναι αντίθετος σε “επιθετικές” αποφάσεις που έχει λάβει η εταιρία, όπως η απαγόρευση πρόσβασης στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των “αυτοματοποιημένων λογαριασμών χρηστών” στην ίδια πλατφόρμα.
Ο Musk έχει καλέσει για την πραγματοποίηση τεστ σε τυχαία δείγματα χρηστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί και δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει “κάποια” ανάλυση ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρηστών αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 5% της βάσης των χρηστών του Twitter.

Ο ίδιος δήλωσε την Κυριακή “ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί να είναι ενδεχόμενα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ημερήσιων ενεργών χρηστών.”
Ανεξάρτητοι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 9% και 15% των εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, είναι πλασματικοί μέσω της χρήσης κατάλληλου λογισμικού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here