Έκκληση για περιορισμό της εναπόθεσης απορριμμάτων στους κάδους από τους δήμους

0
992

Λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στους Δήμους, περιορίζεται κατά πολύ η αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι δήμαρχοι Ιλίου Ν, Ζενέτος, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σ. Τσίρμπας και Πετρούπολης Σ. Βλάχος ήδη έβγαλαν ανακοίνωση και κάλεσαν τους δημότες να μην εναποθέτουν αυτές τις μέρες τα οικιακά τους απορρίμματα στους κάδους.

Οι υπηρεσίες καθαριότητες λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, που προφανώς δεν επαρκεί για το μάζεμα των απορριμμάτων.

Είναι προφανές ότι η υπεύθυνη συμπεριφορά για τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο, όλων των δημοτών, πρέπει να χαρακτηρίζει τους πάντες.

Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στο άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Πράγμα ομολογουμένως ανησυχητικό, καθώς η διεθνής εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση τέτοιων υπηρεσιών είναι αρνητική.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ισχυρίζεται ότι με το συγκεκριμένο άρθρο δίνεται πλέον η δυνατότητα στα
Δημοτικά Συμβούλια, ακόμα και με μειοψηφίες, να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες
Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων. Αυτό θα έχει ως
συνέπεια απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, κατάργηση του Δημόσιου και
Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικονομική επιβάρυνση για
τους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here