Άβαξ: Κέρδη 40 εκατ. ευρώ από το deal Volterra – ΔΕΗ Ανανεώσιμες

0
22

Κέρδη περίπου 40  εκατ. Ευρώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένει ο όμιλος Άβαξ από την πώληση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ της Volterra.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης για την πώληση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ της Volterra στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο Όμιλος ΑΒΑΞ διευκρινίζει ότι με γνώμονα το μέγιστο δυνατό όφελος των μετόχων του, ο Όμιλος ΑΒΑΞ έχει ως πάγια τακτική την αποεπένδυση με ελκυστικές αποτιμήσεις από ώριμες δραστηριότητες και την επανεπένδυση σε νέες δραστηριότητες με αντίστοιχες αποδόσεις (όπως ενδεικτικά ευκαιρίες ΣΔΙΤ / Παραχωρήσεις στις οποίες ο  Όμιλος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το προσεχές διάστημα).

Κέρδη 40 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο

Από τη πώληση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ της Volterra, ο Όμιλος θα έχει κέρδη περίπου 40  εκατ. Ευρώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η Volterra συνεχίζει ακάθεκτη την περαιτέρω πορεία της σε όλο το ενεργειακό φάσμα. Συγκεκριμένα, συνεχίζει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου περίπου 100MW, το οποίο αποτελείται από έργα ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά και μικρά υδροηλεκτρικά) αλλά και έργα αποθήκευσης ενέργειας (αυτόνομα συστήματα και υβριδικά),  σε άδειες παραγωγής και άλλα αδειοδοτικά στάδια. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά σε άλλα ενεργειακά project όπως η ηλεκτροκίνηση με ανάπτυξη δίκτυο φορτιστών σε διάφορες επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας (ESCO).

 Τέλος,  η Volterra συνεχίζει την εμπορική της δραστηριότητα τόσο στον τομέα της λιανικής, όσο και στον τομέα της χονδρικής του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Επιπλέον, βρίσκεται σε διαδικασία διεύρυνσης της δραστηριότητας της μέσω τη σύναψης συμβολαίων PPAs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here